Logo BJB v ČR

Milí bratři a milé sestry ve sborech Bratrské jednoty baptistů

Výkonný výbor BJB vyhlašuje mimořádnou sbírku na pomoc postiženým v Bejrútu a jeho okolí. Ve spolupráci s Evropskou baptistickou federací a libanonskou baptistickou charitativní organizací MERATH se připojujeme k těm, kteří pomáhají v této zemi těm nejpotřebnějším.

Celá země je zasažena nejenom mohutným výbuchem v Bejrútu, ale navíc stále se prohlubující hospodářskou krizí a epidemií COVID19. V Libanonu, který má 4,4 milionu obyvatel, je více než 1,4 milionu syrských uprchlíků a stovky tisíc uprchlíků z jiných zemí.  Naše pomoc je zde opravdu potřebná.

Jedná se především o zajištění jídla pro ty, kdo zůstali bez přístřeší, potravinové balíčky a hygienické potřeby pro rodiny s malými dětmi a pomoc při obnově postižených domácností. Z prostředků budou také hrazeny nejnutnější náklady na pracovníky, kteří se na pomoci budou podílet. Podrobnosti o jejich činnosti najdete na webové stránce www.merathlebanon.org.

Z krizového fondu BJB již byla okamžitě uvolněna částka 100.000 Kč jako záloha na další pomoc. Pokud se chcete jako sbory a jednotlivci k této sbírce připojit, zašlete svůj dar na účet krizového fondu nejpozději do 30. září 2020.  

V případě, že bude vybrána vyšší částka než dosud zaslaná záloha, bude tento rozdíl také zaslán do Libanonu.

Leták sbírky (PDF)

Zpět na hlavní stránku